Cupping is een ideale methode om het lichaam goed los te maken. We hebben verschillende cupping methodes die je kan kiezen:

(Vuur)cuppen voor de algehele gezondheid

We maken hier gebruik van plastic cups of glazen cups in het geval van vuurcuppen. De plastic cups worden met een vacuum pomp vastgezet op de huid, bij vuurcuppen wordt er een aantal seconde een vuurstick in de cup gebracht en er weer uitgehaald, daarna wordt de cup op de huid geplaatst. Hoe langer we de stick in de cup houden hoe meer vacuum de cup zal gaan zuigen (hoe strakker hij zit). We plaatsen de hele rug vol met cups en laten deze ongeveer 15 minuten staan voor een zo diep mogelijke werking.

(Vuur)cuppen voor het behandelen van bindweefsel

We maken gebruik van dezelfde soort cups als hierboven omschreven. Echter wordt er bij deze methode minder vacuum gezogen, ze zitten nog steeds wel goed vast. Vervolgens gaan we met de cups bewegen over de huid. Dit zorgt ervoor dat het bindweefsel wat losser komt te zitten. Deze methode wordt ook toegepast bij het behandelen van cellulites.

Klachtgericht cuppen

Je kan cupping ook inzetten als behandelmethode van bepaalde klachten zoals bijvoorbeeld een frozen shoulder. In dit geval zullen de cups op specifieke plekken worden gezet om de klachten te verminderen.

Opties Cupping

Cupping is beschikbaar in de volgende opties:

  • 30 minuten (als aanvulling op een andere massage)
  • 45 minuten
  • 60 minuten

Voor alle therapeutische behandelingen geldt dat we bij de eerste behandeling ook een korte intake houden. In deze intake bespreken we de klachten en stellen een behandelplan voor om jou pijnvrij te maken. Doordat wij zijn aangesloten bij het CAT (beroepsorganisatie) en het GAT (geschillencomissie) zijn wij verplicht om dit te doen. Mocht jij liever alleen een massage willen dan is dat ook prima. In dat laatste geval zal de gewenste massage als een ontspanningsmassage worden aangeboden. Je krijgt dan nog steeds dezelfde massage maar zonder intake, dossiervorming, recht op geschillencomissie etc. Je kan meer lezen over de voordelen van het CAT bij het kopje overig -> beroepsorganisatie.