Wat is het verschil tussen een therapeutische en ontspanningsmassage?

De therapeutische massages hebben tot doel om diverse problemen in het lichaam aan te pakken. Ze zijn over het algemeen wat harder dan de ontspanningsmassages. Het doel van de ontspanningsmassages is enkel ontspanning.

Hoeveel sessies heb je nodig als je last hebt van rugpijn?

Dit is afhankelijk wat de oorzaak is van het probleem, hoe diep het zit en hoelang je er al mee rond loopt. Daarnaast is het ook afhankelijk van hoeveel je kan verdragen. Hoe zachter er gewerkt wordt hoe langer het duurt voordat het probleem wordt opgelost. Echter dien je na 1 of 2 sessies al wel verlichting te voelen.

Helpt een massage mij volledig van mijn pijn af?

De massages zijn onderdeel van een totaal plan. Alleen massages zijn niet genoeg. Je bent wel even van de pijn af maar als je de oorzaak van het probleem niet aanpakt zal het op den duur weer terug gaan komen. De pijn in het lichaam is waarschijnlijk ontstaan door een verkeerde (werk)houding, te weinig lichaamsbeweging, verkeerde voeding etc. Bij SunMoon willen wij je graag ondersteunen naar een gezondere leefstijl toe. Wij zullen je dan ook oefeningen geven die je thuis kan doen en je andere leefstijl tips meegeven. Als je hier niets mee doet dan moet je of wekelijks langs gaan komen voor een massage of je krijgt je pijn op den duur weer terug. Zoals Einstein ooit heeft gezegd: "Insanity is doing the same thing over and over again while expecting different results.

Ik wil graag een massage maar ik wil mijn kleding aanhouden, is dat mogelijk?

Ja dat is mogelijk. Wij bieden twee massages aan waarbij de kleding altijd aangehouden moet worden. Dit zijn Pitjit Jalan en Stretch to the Max. Echter kunnen we andere behandelingen hier ook op aanpassen. We kunnen dan uiteraard geen olie gebruiken maar dat is ook niet altijd noodzakelijk. Een massage met bamboe massagestokken of TokSen kan bijvoorbeeld ook over de kleding heen gegeven worden. Tevens kunnen bepaalde massagetechnieken met de hand ook door kleding heen worden gegeven. Het is hierbij wel van belang dat je dunne kleding draagt. Dikke truien en spijkerbroeken werken hierbij niet.

Ik ben al zo lang op zoek naar een echte harde/stevige massage, is dit mogelijk?

Jazeker, kies in dat geval voor de SunMoon Special en benadruk nog even wanneer je langs komt dat je graag hard gemasseerd wilt worden. Vaak hou ik me in omdat veel mensen de pijn niet aan kunnen die dit teweeg brengt. Mocht je dit juist wel willen is dat uiteraard mogelijk. Mocht je echt problemen hebben in het lichaam, hou er dan wel rekening mee dat je ziek kan worden na de massage alvorens je, je beter gaat voelen.

Hoelang duurt een massage?

Ontspanningsmassages zijn mogelijk vanaf 60 minuten, maar kunnen ook 2 uur duren. Therapeutische massages (behalve Gua Sha) zijn mogelijk vanaf 90 minuten en duren maximaal 2,5 uur. Het is belangrijk om het gehele lichaam te behandelen ook al heb je bijvoorbeeld alleen pijn in de onderrug. Soms wordt het probleem veroorzaakt door een scheefstand ergens anders in het lichaam, als we dit gedeelte overslaan dan zal het probleem nooit weggaan. Al onze massages zijn dan ook behandelingen van het gehele lichaam.