De Thaise massage is een unieke massage die niet voor niets is toevoegd aan de Unesco werelderfgoed lijst. Deze massage, in Thailand beter bekend als Nuad Thai wordt van generatie op generatie doorgegeven. Dit maakt dat elke familie weer een net iets andere massage geeft en er meer dan honderd verschillende soorten Thaise massage zijn. Uiteraard is er veel overlapping, met name nu er echt scholen zijn waarvan de meeste in Bangkok en Chiang Mai waar de traditionele Thaise massage wordt onderwezen. Dit heeft er helaas ook voor gezorgd dat niet iedereen met dezelfde passie het vak massage beoefend. De ene massage is dan ook niet met de andere te vergelijken.

Bij deze privé retreat krijg je de kans om een massagesalon in het zuiden van Thailand te bezoeken waar nog wel echt traditioneel wordt behandeld. De salon wordt geleid door een masseuse die uiterst kundig is. Ze wordt dan ook wel een heler genoemd in plaats van een masseur. De behandelingen zijn pijnlijk, maar erg effectief. Ik spreek hier uit ervaring, toen ik zelf last had van mijn rug heb ik veel verschillende specialisten bezocht, waaronder masseurs maar ook rugspecialisten en specialisten in het ziekenhuis. Waar zij mij niet konden helpen omdat het probleem volgens hen niet zichtbaar was, vond zij het binnen 10 minuten en nog geen drie dagen later was ik weer pijnvrij. In deze salon heb ik veel verschillende mensen ontmoet met uiteenlopende problemen en veelal al jaren 'onoplosbare' pijnen wat zij met een aantal behandelingen wist te verhelpen.

Doordat dit een privé retreat betreft die echt persoonlijk wordt samengesteld zijn er vele opties mogelijk. Het Zuiden van Thailand is erg mooi, het is dan ook aan te raden om naast de behandelingen (of massagelessen) het land zelf ook te gaan verkennen. Een voorbeeld retreat is hieronder uitgewerkt. Jouw specifieke programma echter is afhankelijk van de precieze problemen/pijnen die je wilt laten behandelen en jouw verdere wensen met betrekking tot tours etc.

Indien je zelf masseur bent en graag meer over deze massagevorm wilt leren kan dat ook. In deze salon is het mogelijk om opleiding te genieten die erkend is door de Thaise overheid met de bijbehorende certificaten die door de Thaise overheid worden verstrekt. Ook kan je losse cursussen volgen. Massage-ervaring is een pre. Indien er meerdere deelnemers zijn kan er ook cursus in Nederland worden gegeven. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Voorbeeld retreat 14 dagen:

Dag: Locatie: Dagplanning:
Dag 1: Aankomst in Phuket Je wordt opgehaald van de airport om naar een hotel te worden gebracht waarna je de rest van de dag kan acclimatiseren en van het strand kan genieten.
Je zou eventueel een scooter kunnen huren om de omgeving te verkennen. Phuket biedt mooie stranden en watervallen die leuk zijn om te bezoeken. Daarnaast is het met name erg toeristisch en is er een bruisend nachtleven mocht je daar behoefte aan hebben.
Dag 2: Koh Phi Phi Vanaf je hotel wordt je naar haven gebracht waar je een boot neemt die je naar Koh Phi Phi brengt. Koh Phi Phi is echt een paradijs het is dan ook zonde om dit eiland niet te bezoeken als je er toch langs komt. Op Koh Phi Phi moet je namelijk overstappen naar de boot die je daadwerkelijk naar de eindbestemming brengt.
De natuur van Koh Phi Phi is prachtig. Het eiland is klein en een scooter huren is eigenlijk overbodig.
Je kan een berg beklimmen die je een prachtig uitzicht geeft over het eiland.
Uiteraard is het strand leuk en kan je hier heerlijk zwemmen. Er zijn ook opties om kano te varen of andere activiteiten te doen.
Het nachtleven is erg aanwezig op dit eiland wat er voor zorgt dat er genoeg entertainment is zoals diverse vuurshows.
Dag 3: Koh Lanta Na het ontbijt terug naar de haven van Koh Phi Phi om een boot te pakken richting Koh Lanta. Koh Lanta is net zoals Koh Phi Phi en Phuket een eiland. Het zou ook mogelijk zijn om via het vaste land Koh Lanta te bereiken echter is dit een erg lange en saaie rit met de auto. Koh lanta is namelijk met het vaste land verbonden middels een ferry waar je ook met de auto op kan komen. Ook kan je er voor kiezen om al een dag eerder direct door te gaan naar Koh Lanta.
Aangekomen op Koh lanta wordt je naar het hotel / resort gebracht waar je de komende dagen zult verblijven.
De rest van de dag heb je vrij om het eiland te verkennen met de scooter of om te relaxen bij het strand.
Dag 4: Eerste behandeling Tijd voor de eerste behandeling. Je wordt naar de salon gebracht of je gaat zelf op de scooter. Voordat het echte werk kan beginnen zal het lichaam moeten worden opgewarmd. Je krijgt een massage van ong. een uurtje door een kundige masseuse uit de salon. Na de opwarming zal het echte werk beginnen, deze behandeling zal ong. 2 uur in beslag nemen. In totaal ben je dus rond de drie uur in de salon per behandeling. Na de eerste sessie wordt er besproken wat er gedaan kan worden en hoelang hiervoor nodig is. Een sessie kan behoorlijk pijnlijk zijn, en als dit erg zwaar valt is het soms beter om het iets rustiger aan te doen.
Na de eerste behandeling is het aangeraden om te rusten. Het lichaam zal het zwaar hebben om te verwerken wat er is gebeurd en indien je snel door de behandelingen heen wilt gaan is rusten aan te raden.
Om niet voor verrassingen te komen staan zou je in Nederland al een pre-check kunnen laten doen. In deze check worden de problemen zo goed mogelijk in kaart gebracht en wordt er tijdens een massage getest hoeveel het lichaam aan kan. Dit wordt besproken met de masseuse in Thailand die op basis hiervan een schatting kan geven van de behandelduur al daar. Deze pre-check zal bij ons in de salon worden gedaan.
Dag 5: Tweede behandeling Indien je er klaar voor bent kan vandaag de tweede behandeling plaatsvinden. Als je liever nog een dag rust wilt of je lichaam verlangt dat van je kan je beter telkens een vrije dag tussen de behandelingen in plannen.
Dag 6: Rustdag Na twee behandeldagen te hebben gehad is een rustdag vrijwel noodzakelijk. Deze dag kan je gebruiken om het eiland te verkennen op de scooter of om een trip te maken als je daar genoeg energie voor hebt.
Dag 7: Derde behandeling Het is weer tijd om naar de salon te gaan en om de derde behandeling te ondergaan. Gezien een behandeling niet een hele dag duurt zou je er voor kunnen kiezen om weer een tour te maken op de scooter. Met name als je op dag 6 een trip buiten het eiland hebt gedaan. Echter is het eiland groot zat om meerdere dagen te touren.
Dag 8: Rustdag Indien je op dag 6 gewoon in Koh Lanta bent gebleven is het leuk om vandaag echt een trip te gaan maken. Onder deze voorbeeld planning zijn een aantal leuke trips vermeld maar ook leuke hotspots op Koh Lanta zelf.
Dag 9: Vierde behandeling Het lichaam is al behoorlijk hersteld van de eerdere behandelingen en je kan er weer volop tegenaan. Vaak is de pijn van de behandelingen op de vierde dag ook al een stuk minder dan op de eerste dag.
Dag 10: Rustdag Vandaag zal je wellicht niet eens een rustdag nodig. Dit geeft je wel de kans om de omgeving van Koh Lanta verder te verkennen en ook te genieten van de vakantie in Thailand. Je bent hier immers niet elk jaar. Als je liever doorgaat met de behandelingen kan dat uiteraard ook.
Dag 11: Vijfde, laatste behandeling De laatste behandeling voelt niet eens meer pijnlijk aan. Het voelt eerder als een ultieme ontspanning van het gehele lichaam en de mind. Een heerlijke manier om de behandelsessies af te sluiten. Je ervaart veel energie en kunt weer pijnvrij door het leven.
Je moet wel weten dat deze sessies geen wonder zijn. Pijn is er met een reden gekomen. Vaak is deze reden een verkeerde (werk)houding, te weinig beweging/sport en verkeerd voedsel. Het is dan ook belangrijk om de onderliggende oorzaken aan te pakken om te voorkomen dat de pijn weer terug komt. Om volledig te helen is er eigen inspanning benodigd. Dagelijks stretchen is dan ook geen overbodige luxe. Gerichte stretches zullen worden laten zien op de laatste behandeldag zodat je weet waar je mee aan de slag kan gaan.
Dag 12: Doei Koh Lanta Tijd om het eiland weer te verlaten. Je kan terug gaan via Koh Phi Phi maar je kan er ook voor kiezen om via andere routes te reizen. Andere opties zijn Railay Beach waar vandaan je Ao Nang kan bezoeken. Ook Phang Nga en de eilanden die bij deze provincie horen zijn erg leuk om te bezoeken.
Dag 13: Terug richting Phuket Morgen vlieg je weer terug naar huis dus het is verstandig om vandaag alweer terug te reizen naar Phuket. Het vervoer is niet zo zeker als in Nederland, het is daarom verstandig om 1 dag van te voren al richting de omgeving van de airport te vertrekken. Mocht er iets tussen komen dan heb je nog genoeg speling om de airport op tijd te bereiken. Daarnaast is Phuket zelf ook erg leuk om te verkennen.
Dag 14: Terug naar huis Vandaag is het tijd om terug richting Nederland te gaan. Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de airport gebracht.Terug in Nederland kom je na één maand, nog een keer langs bij ons in de salon. Je hebt nu zelf een maand kunnen oefenen met de diverse stretches en oefeningen die je hebt meegekregen. Waarschijnlijk heb je vragen of herinner je ze niet allemaal meer. We bespreken dit in deze sessie en geven je nog aanvullende tips mee. Dit is ook jouw kans om nog vragen te stellen of om iets in te brengen wat je graag wilt bespreken.

Gezien deze retreats volledig op maat worden gemaakt, is er geen standaard prijs. Neem contact met ons op en na bespreking van jouw wensen kan er een inschatting van de kosten worden gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om alles zelf te regelen en alleen de behandelingen af te nemen in de salon in Koh Lanta. Alles is bespreekbaar.

Je boekt een retreat door eerst contact met ons op te nemen via mail of whatsapp. We zullen je dan eerst even bellen zodat we al je vragen kunnen beantwoorden en vervolgens kan alles rond worden gemaakt.

Foto impressie